TV Torony Pécs

Magasan a legjobb!

A pécsi Tv-torony és Kilátó rekorder, hiszen Magyarország legmagasabb épülete. A 197 méter magas épület a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán áll. Helyén az 1960-as évekig az 1908-ban épült Kiss József-kilátó állt, mely a Mecsek Egyesület fotitkáráról, több Mecsek-ismertetõ könyv írójáról, a lelkes természetbarátról kapta nevét. A mai kilátó építése 1968-tól 1973. április 4-ig tartott.

Gyorslifttel lehet feljutni az üvegfalú eszpresszóig. Az étterem a talajszinttõl számítva 72 méter magasan van, a felette lévõ nyitott körkilátó pedig 80 méterre, így a Misina-tetõvel együtt 615 méterrel a tengerszint felett nézelõdhetünk. Ha a belváros átlagos, 120 méteres tengerszint feletti magasságát vesszük alapul, a Széchenyi-tértõl légvonalban mindössze 2500 m-re lévõ épületben már 500 méterrel találjuk magunkat fentébb. A gyors szintemelkedés miatt érezhetik a kilátóban a vendégek úgy, mintha a város felett lebegnének.

A pécsi kilátó mindezek miatt az ország legjobb adottságú, legtöbb látnivalót kínáló kilátója, ahonnét tiszta idõben akár 100 km-re is el lehet látni. Déli irányban Pécset, illetve a Baranyai-dombságot, messzebb a Villányi-hegységet és a horvát Papuk-hegyet csodálhatjuk meg. Keleti irányban a Zengõ, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek és a Völgység rajzolódik ki. Tiszta idõben akár a Badacsony is látható.

Felhõs idõben is érdemes feljönni, mert ha az alacsony rétegfelhõk csak a várost takarják el, a felhõkbõl kikandikáló kilátóban zavartalan, csodálatos élményben lehet részünk. A napnyugta is rendkívüli látvány, ahogy a fények megfestik a felhõket. Legjobb, ha reggel érkezik, és estig le sem jön. A gyorsan repülõ idõt addig is töltse éttermünkben, vagy vegye igénybe “esti belépõ” akciónkat!


http://www.tvtoronypecs.hu/

https://www.facebook.com/PecsiTvtorony/?fref=ts


<- Kattints, töltsd le, váltsd be!